Brood@Spelen

Bijeenkomsten over trends en ontwikkelingen in de retail

Save the Date : 10 maart 2020

Expertmeeting Retailtainment

“Retail kiest belevingspositie”

Doloris The Meta Maze Tilburg

Op dinsdag 10 maart 2020 houden PleisureWorld NRIT en B@S Retail Consultants Brood@Spelen hun Expertmeeting Retailtainment – Retail kiest belevingspositie.

.

Deze dag brengt de netwerken samen van retail, vastgoed en leisure.

Locatie is het spannende Doloris – Rooftop en Meta Maze in Tilburg.

.

Retail kiest belevingspositie

Binnensteden, winkelcentra en shopping malls vechten om het hart van de consument te veroveren. Het lukt niet meer alleen op prijs en nog meer korting. Entertainment en evenementen spelen steeds vaker een rol. Bundeling van krachten en het versterken van locaties vragen om een regisseur. De merkwaarde van winkelformules met veel aandacht voor de gast en zijn emotionele gevoel bij een winkel, groeit. Dat samenspel lukt juist goed in het netwerk van vastgoed, leisure en retail.

Tilburg: grootste binnenstedelijke verandering van Nederland

Natuurlijk kijken we tijdens deze Expertmeeting Retailtainment naar de ontwikkelingen in Tilburg zelf. Het winkelhart met de Emmapassage wordt volledig anders. Dit is de grootste binnenstedelijke verandering in Nederland op dit moment. Het is een unieke situatie voor de Brabantse stad. Veel vertegenwoordigers van andere steden met een gelijke omvang willen graag weten hoe Tilburg dat voor elkaar krijgt. En wat de kansen zijn voor retail en een levendige binnenstad.

Doloris The Meta Maze : beleef kunst op een andere manier 

Tijdens de Expertmeeting krijg je als deelnemer uiteraard een tour door Doloris en bezoek je The Meta Maze : het doolhof van wonderlijke en artistieke werelden. Verwondering en bewondering volgen elkaar in rap tempo op.

Sprekers uit binnen en buitenland

De komende weken wordt het programma door ons verder in detail uitgewerkt. Naast Nederlandse specialisten in de ontwikkeling van nieuwe combinaties van retail en leisure in winkelcentra en binnensteden worden ook prominente sprekers met voorbeelden uit het buitenland gehaald. Ook daarbij wordt sterk gekeken naar wat entertainment doet voor de prestatie van een locatie, tot en met het rendement aan de vloer aan toe.

Wie treft u op de expertmeeting?

Met deze bijeenkomst verbinden wij onze netwerken in retail en leisure.

De bijeenkomst is interessant voor overheid én bedrijfsleven. Het betreft bestuurders en medewerkers van rijk, provincies en gemeenten (Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling). Er is belangstelling van retailers (GWB, franchise, MKB) en retailvastgoed (investeerders en eigenaren winkels en winkelcentra, projectontwikkelaars, management en beheerders, makelaars). Voor leisure en entertainment richt de bijeenkomst zich op investeerders, eigenaren en exploitanten van attractieparken, musea, dierentuinen, family entertainment centers en indoor speeltuinen. Vanuit beide groepen zijn belangenvertegenwoordigers en intermediairs, onderzoekers en adviseurs uitgenodigd. In 2019 waren ook meerdere citymarketeers aanwezig.

Organisatie Retailtainment 2020

Deze Expertmeeting Retailtainment is een gezamenlijke productie van PleisureWorld NRIT en Brood@Spelen. Paul Rodenburg is onderzoeker & adviseur retail, retailcentra en binnensteden bij B@S Retail Consultants Brood@Spelen. Hans van Leeuwen is trendwatcher, adviseur & conceptontwikkelaar in recreatie & toerisme bij PleisureWorld NRIT.

Komt u ook?

Datum: dinsdag 10 maart 2020

Locatie: Doloris – Rooftop en Meta Maze Tilburg

Kosten: € 195,- per persoon, exclusief BTW.

Aanmelden: e-mail uw naam en adresgegevens aan broodenspelen@basconsultants.nl

“Aantal trends ontploft. Hier moet je bij zijn”

Hans van Leeuwen over de Expertmeeting Retailtainment op 10 maart 2020: “Het aantal trends voor retail ontploft op dit moment. Er gebeurt zoveel. We zien zoveel ontwikkelingen die van waarde zijn voor leisure en retail. Daarom halen we er ook sprekers met ervaring uit het buitenland erbij. We laten graag businesscases zien die ook het retaillandschap van Nederland veranderen. Retaillocaties en samenwerkingen moeten meer positie kiezen in beleving en entertainment. Ik weet zeker dat we met het programma waar we nu aan werken het succes van het afgelopen jaar van de Expertmeeting Retailtainment (met meer dan 100 gasten, in The Wall Utrecht) verbeteren.”

Lees het verslag van de Expertmeeting Retailtainment 2019 die werd gehouden in The Wall Utrecht.

Brood@Spelen is een initiatief van Paul Rodenburg van B@S Retail Consultants. Jaarlijks organiseert hij de zogenaamde Brood@Spelen middag, diverse rondetafels, netwerkbijeenkomsten, inhouse masterclasses en openbare thema- en inspiratiebijeenkomsten. Dat doen wij binnen en buiten ons netwerk, op uitnodiging of via openbare aanmelding, op eigen risico en in opdracht van derden.

Verslagen van eerdere Brood@Spelen bijeenkomsten vindt u op Verslagen 2000 – 2019.

Volg Brood@Spelen op LinkedIn en op Twitter.

Via www.broodenspelen.nl houden wij u op de hoogte van onze bijeenkomsten en andere activiteiten.