Brood@Spelen

Bijeenkomsten over trends en ontwikkelingen in de retail

Masterclass Joe Pine

Op 31 maart 2017 verzorgt Joe Pine de Brood@Spelen Masterclass
over beleveniseconomie, authenticiteit en transformatie in retail en retailcentra

Experience Economy

 Transforming Retail & Transformative Retail

Joe Pine maakt in een inspirerende masterclass duidelijk hoe waardevol het creëren van belevenis, authenticiteit en het gebruik van technologie is voor transformatie en het goed economisch functioneren van winkels, horeca en vermaak, winkelcentra en binnensteden. In zijn betoog passeren buitenlandse én Nederlandse voorbeelden en “eyeopeners” de revue.

Met koffie als voorbeeld schetst Joe Pine de weg van grondstof (koffieboon), product (pak koffie) en dienstverlening (kopje koffie) naar belevenis (Caffé Florian op het San Marcoplein in Venetie). Joe gaat “beyond goods and services there are experiences” nóg een stap verder en noemt transformatie als laatste stap op de meerwaardeladder. In retail en retailcentra gaat het dan om “Transforming Retail & Transformative Retail” (bijvoorbeeld als het kopje koffie in de detailhandel wordt ingezet om de klant én de onderneming meerwaarde te geven en te transformeren).

Pine vergelijkt Disneyland met Nederland om het begrip authenticiteit te verduidelijken en concludeert dat authenticiteit meer kan zijn dan alleen maar echt. Door toepassing van de nieuwste technologieën en het verbinden van de fysieke en de virtuele wereld ontstaan er volgens Pine “infinite possibilities” van steeds weer nieuwe vormen van belevenis en beleving. Dit geeft talrijke mogelijkheden voor retailers en retailcentra om (nieuwe) klanten te vinden en te binden en het economisch functioneren te verbeteren.

De masterclass biedt veel ruimte voor interactie met de deelnemers. Eén van de vragen die Joe Pine de deelnemers stelt is “what is your most remarkable experience” (als consument), aangevuld met “what is your most rewardable experience” (als producent, verkoper, dienstverlener of belevenissenregisseur). En als u als deelnemer een vraag voor Joe Pine heeft, dan hopen wij -en de andere deelnemers waarschijnlijk ook-  dat u die gewoon stelt. De masterclass belooft leuk en leerzaam te worden en voor de deelnemers een #belevingmetbetekenis.

Plaats & Tijd

De Brood@Spelen Masterclass door Joe Pine vindt plaats op 31 maart 2017 in Utrecht. Bij binnenkomst (vanaf 12.30 uur) is er een inlooplunch met broodjes, koffie en thee. De masterclass begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur met tussendoor een korte pauze. Aansluitend is er de netwerkborrel tot ongeveer 17.30 uur.

Deelnemers

Wij gaan uit van ongeveer 100 deelnemers uit de fysieke en de internet retailwereld, gemeenten (economische zaken, citymarketing, centrummanagement), detailhandel, horeca en toeristisch-recreatief bedrijfsleven, ontwikkelaars, eigenaren en beheerders retailvastgoed, researchers, consultants, marketeers etc.

Kosten & Aanmelden

De kosten voor deze Brood@Spelen Masterclass met Joe Pine bedragen € 349,- (excl. btw). Meldt u zich aan met minimaal drie mensen tegelijk (collega’s en/of relaties) dan bedragen de kosten € 299,- per persoon (excl. BTW).

Facturatie vindt plaats na aanmelding. U kunt tot 3 weken voor de bijeenkomst kosteloos annuleren. In het geval van verhindering mag een collega of een relatie van uw aanmelding gebruik maken.

U kunt zich aanmelden door uw naam en adresgegevens (en die van eventuele collega’s/relaties) te mailen aan broodenspelen@basconsultants.nl. Deelname is op volgorde van aanmelding.

Wij hopen ook u te treffen op 31 maart

Deze Brood@Spelen Masterclass wordt georganiseerd door Paul Rodenburg, Paul is organisator van de jaarlijkse Brood@Spelen en met B@S Retail Consultants actief in onderzoek, ontwikkeling en organisatie van winkels, horeca en vermaak, winkelcentra en binnensteden. Volg Brood@Spelen op LinkedIn en op Twitter.


B. Joseph Pine II (kortweg Joe Pine) is auteur van bestsellers als The Experience Economy (1999), Authenticity (2007) en Infinite Possibility (2011) en een inspirerend spreker (masterclass in het Engels).


Joe Pine in Shopping Centre News Maart 2017 (SCN1-2017) klik en lees het hier het artikel

 

Lees Verslagen 2000 – 2016 van eerdere Brood@Spelen bijeenkomsten 2000 – 2016.