Bevoorradings management winkelstraten

Geplaatst: september 2013

B@S Consultants is actief met bevoorradingsmanagement in winkelstraten. Dat doen wij in opdracht van gemeenten en in goede samenwerking met ondernemers. Bevoorradingsmanagement kan winkeliers en horecabedrijven, transporteurs en leveranciers helpen om tot een voor alle partijen verbeterde bevoorrading te komen: veiliger, minder hinderlijk, efficiënter en economisch voordeliger. Diverse maatregelen en oplossingen voor een betere bevoorrading worden met betrokken partijen  bekeken op haalbaarheid. Naast fysieke aanpassingen is de bundeling van bevoorrading een optie die voor winkelgebieden kan worden onderzocht en uitgewerkt. Bij voldoende perspectief en draagvlak kan dit via samenwerking van betrokken partijen ook opgestart en gestimuleerd worden.

Een eerste project betrof een onderzoek naar en advies over de mogelijkheden voor gebundelde belevering in het centrum van Utrecht en centrum Rotterdam. Vervolgens is de pilot gebundelde horecabelevering in de binnenstad van Utrecht opgezet en eind 2012 van start gegaan. Inmiddels wordt ook bevoorradingsmanagement uitgevoerd in het winkelgebied Nachtegaalstraat – Burgemeester Reigerstraat in het Utrechtsse Maliekwartier.

Voor een goed ruimtelijk en economisch functioneren zullen individuele retailers en winkelgebieden in de komende jaren, vaker dan nu het geval is, participeren in logistieke samenwerking en bundeling van goederenstromen. B@S Consultants kan u daarbij op weg helpen.